ادامه تحصیل در کانادا

کانادا کشوری است که در شمالی‌ترین قسمت قاره آمریکای شمالی واقع‌شده است. این کشور متشکل از ۱۰ استان با جمعیتی بالغ‌بر ۳۷ میلیون نفر است و مساحت  ۹٫۹۸ میلیون مترمربع  دومین کشور بزرگ جهان محسوب می‌شود.  سالانه هزاران دانشجو از اقصی نقاط دنیا دانشگاهای کانادا را در مقاطع مختلف تحصیلی کارشناسی و تحصیلات تکمیلی  انتخاب می کنند . و امروزه یکی از بهترین گزینه ها، ادامه تحصیل در کانادا محسوب می‌شود.

فراهم کردن شرایط عالی و باکیفیت علمی بالای تحصیلی در دو زبان انگلیسی و فرانسه همچنین موقعیت کاری مناسب حین و بعد از فارغ‌التحصیلی از مزایای تحصیل در این کشور است. امکان مهاجرت و اقامت برای دانشجویان خارجی که در این کشور در حال تحصیل می‌باشند از دیگر مزایای ادامه تحصیل در کانادا است .

دانشگاه‌های برتر کانادا

در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا ۵ دانشگاه متعلق به کشور کانادا است:

دانشگاه تورنتو

دانشگاه بریتیش کلمبیا

دانشگاه مک گیل

دانشگاه مک گستر

دانشگاه آلبرتا

درخواست پذیرش از دانشگاه‌های کانادا

گام‌های اساسی درخواست پذیرش ادامه تحصیل در کانادا :

  • انتخاب دانشگاه‌ مرتبط با زمینه تحصیلی
  • برقراری ارتباط با دفاتر بین‌المللی دانشگاه‌ها و دریافت راهنمای کامل جهت طی کردن پروسه پذیرش (به علت نبود سیستم یکپارچه برای پذیرش کل دانشگاه‌ها معمولاً داوطلبان باید به‌صورت تک‌تک با دانشگاه‌ها ارتباط برقرار می‎کنند).
  • مدرک دیپلم دبیرستان، مدرک زبان معتبر از سطح زبان داوطلب در انگلیسی یا فرانسه ضمیمه فرم درخواست شود
  • رزومه تحصیلی کامل، توصیه‌نامه تحصیلی، کلیه مدرک که بازگوکننده فعالیت‌های علمی ، ورزشی و یا هنری باشد و همچنین جوایز و تقدیرنامه‌های دریافتی طول دوران تحصیل ضمیمه فرم درخواست شود.
  • اقدام جهت دریافت اجازه اقامت در زمان تحصیل.

مدارک موردنیاز ویزای تحصیلی کشور کانادا

ویزای تحصیلی کانادا مجوزی برای ورود دانشجویان خارجی به مراکز و مؤسسات آموزش عالی‌ با رتبه بالای علمی در این کشور است. مدارک موردنیاز به‌طور خاص بستگی به مقطع تحصیلی که داوطلب ادامه تحصیل در کانادا مدنظر دارد، سابقه تحصیلی  و کشور محل اقامت داوطلب دارد. ولی به‌طور عمومی همه داوطلبان باید این مدارک را تهیه کنند:

مدارک دریافت پذیرش از دانشگاه مورد تأیید آموزش عالی کانادا:

  • پاسپورت معتبر
  • گردش مالی و مدارک تمکن مالی جهت پشتیبانی مالی داوطلب که معمولاً این مبلغ معادل ۱۰۰۰۰ دلار کانادا برای یک سال است و این مبلغ برای ایالت کبک کانادا مبلغ ۱۱۰۰۰ دلار کانادایی است. این هزینه فقط برای پشتیبانی مالی در طول یک سال تحصیلی است و مبلغ دیگری هم برای هزینه برگشت باید اعلام شود.
  • مدارک معتبر که نشان‌دهنده بازگشت داوطلب بعد از فارغ‌التحصیلی است.
  • گواهی سوءپیشینه، گواهی سلامت و عدم هرگونه بیماری  خطرناک
  • داوطلبان اروپایی، آسیایی و آفریقایی ملزم به انجام گزینش بیومتریک (اسکن چهره و اثرانگشت) می‌باشند

اجازه اقامت برای داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در کانادا

دانشجو قبل از ورودبه سیستم آموزشی بدون در نظر گرفتن نوع دانشگاه و مرکز آموزشی که ممکن است دانشگاهی، فنی حرفه‌ای، کالج و… باشد ملزم به دریافت اجازه اقامت است.

در بعضی موارد استثنائاتی هم وجود دارد. مثلاً برای گذراندن دوره‌های کمتر از ۶ ماه نیازی به دریافت اجازه اقامت نیست. در غیر این صورت برای هر دوره آموزشی مورد تأیید آموزش عالی کانادا که بیش از ۶ ماه به طول خواهد انجامید داوطلب ادامه تحصیل در کانادا باید از سفارت کشوری که درآن زندگی می‌کند قبل از حضور در کشور کانادا، اجازه اقامت را دریافت نماید.

داوطلبان باید همراه با پر کردن فرم‌های مخصوص اجازه اقامت مدارک زیر را هم ضمیمه کنند:

  • نامه پذیرش
  • مدارک شناسایی معتبر
  • مدارک اثبات تمکن مالی (گردش مالی و حساب بانکی، ویا هر نوع دارایی دیگر مانند سند مالکیت و…)

اجازه کار در زمان تحصیل

بیشتر دانشجویان خارجی  که در کشور کانادا مشغول به تحصیل هستند با امتیازهای مختلف که معمولاً دانشگاه به داوطلبان می‌دهد مانند وام‌های دانشجویی، جوایز تحصیلی و…تا حدودی می‌توانند هزینه‌های تحصیلی خود را پوشش دهند. در بعضی مواقع که دانشجو نیاز به پول بیشتری جهت گذران زندگی داشته باشد، کار کردن در مجموعه دانشگاهی در طول دوره تحصیلی کاملاً قانونی است.

بعد از فارغ‌التحصیلی، داوطلب تحت عنوان متقاضی ویزای کاری اجازه خواهد داشت برای مدت سه سال دیگر اجازه اقامت کوتاه‌مدت دریافت کند و با این اجازه‌نامه می‌تواند کار کند و به‌طور موقت در کشور کانادا به زندگی ادامه دهد.

از دیگر گزینه‌های اجازه کار می‌توان به ویزای کار غیر مرتبط با دانشگاه اشاره کرد . این ویزا معمولاً ۶ ماه بعد از شروع تحصیل قابل دریافت است. مربوط به هر کاری غیر از کار در مجموعه دانشگاهی می‌شود. و معمولاً به‌صورت پاره‌وقت در طول‌ترم که حدود ۲۰ ساعت در هفته می‌شود و در صورت تمام‌وقت بودن در زمان‌های بین دو ترم در تابستان و زمستان قابل انجام هستند.

برای دریافت اجازه کار باید داوطلب جزء دانشجویان تمام‌وقت دانشگاه‌های موردقبول آموزش عالی کانادا باشد. مؤسسات شناخته‌شده معمولاً شامل کالج‌های پیش‌دانشگاهی و دانشگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی مدرک محور مؤسسات خصوصی در کشور کانادا است.

هزینه‌های تقریبی زندگی برای دانشجویان بین‌المللی:

مقدار تقریبی هزینه زندگی برای دانشجویان خارجی که در کانادا مشغول به تحصیل وزندگی هستند در طول یک سال برآورد شده او در جدول زیر آورده شده  . البته نوع محل اقامتی که دانشجویان معمولاً انتخاب می‌کنند نقش بسیار اساسی درمجموع هزینه زندگی آن‌ها بازی می‌کند.

$۷۳۰۰ – $۱۴ ۰۰۰ امکانات اقامتی
$۳۶۰۰ غذا
$۱۲۰۰ – $۲۰۰۰ پوشاک
$۱۲۷۲ حمل‌ونقل (در یک ماه)
$۶۸۴  بیمه سلامت دانشگاه
$۱۰۰۰ کتاب و جزوات و ابزار
$۱۲۰۰ – $۲۴۰۰ متفرقه
$۱۶ ۶۵۶ – $۲۶ ۸۵۶ کل هزینه‌ها

بورس‌های تحصیلی و کمک‌هزینه‌های مالی

دانشگاه‌های کانادا برای کمک به وضعیت مالی دانشجویان معمولاً گزینه‌های متنوعی از کمک‌هزینه تحصیلی و بورس‌های تحصیلی را بدون در نظر گرفتن نوع ملیت دانشجو در نظر می‌گیرد. در کنار بورس‌های تحصیلی و دوره‌های آموزشی رایگان معمولاً وام‌های دانشجویی و وام‌های بانکی از دیگر گزینه‌ها برای کمک به دانشجو در نظر گرفته‌شده است

بورس‌های تحصیلی

بورس‌های تحصیلی درگذشته بر اساس شایستگی و دستاوردهای تحصیلی اعطا می‌شد ولی در حال حاضر برای همه دانشجویان  قابل‌دسترس بوده و معمولاً شامل هر نوع جایزه نقدی در جهت استفاده برای پرداخت شهریه‌ی ترم دانشگاهی می‌شود. البته فرایند دریافت انواع بورس‌های تحصیلی بسته به نوع مناسبت آن متفاوت خواهد بود. معمولاً بورس‌های تحصیلی پس داده نمی‌شوند.

دوره‌های آموزشی:

معمولاً شامل دانشجویانی خارجی که شرایط مالی ضعیفی دارند و هزینه‌های دانشگاهی را به‌سختی پرداخت می‌کنند.

وام‌های دانشجویی:

معمولاً وام توسط دولت یا دانشگاه اعطا می‌شود و بستگی دارد به اینکه دانشجو از کدام‌یک از این دو منبع تهیه‌کرده ،نحوه باز پس دادن و مقدار سود بانکی که به آن تعلق‌می گیرد متفاوت متفاوت خواهد بود .

دریافت تبعیت کشور کانادا بعد از اتمام تحصیلات:

دانشجویانی که قصد دریافت اقامت دائم در کشور کانادا رادارند، راه‌های متفاوتی جهت اقدام وجود دارد، در بیشتر موارد نیازی به ترک کشور کانادا نخواهد داشت. واجدین شرایط دریافت اقامت دائم کشور کانادا:

  • شرایط سنی

کلیه داوطلبان باید حداقل به سن قانونی ۱۸ سال کامل رسیده باشند

  • موقعیت داوطلب اقامت دائم

متقاضی اقامت دائم نیابد به دلایل کلاه‌برداری و یا هرگونه تخلف دیگر اقدام به دریافت اقامت دائم نماید.

متقاضی باید از قبل حداقل ۳ سال در این کشور زندگی کرده باشد

  • تسلط به زبان

کشور کانادا دو زبان رسمی دارد که برای دریافت اقامت دائم در این کشور متقاضی باید به یکی از این زبان‌ها تسلط کافی داشته باشد.

که درنهایت قاضی مربوطه با توجه درخواست پذیرش که شامل به توانایی داوطلب اقامت در کشور کانادا در برقراری ارتباط به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسه نظر نهایی را خواهد داد.

  • عدم سوءسابقه کیفری شامل

تا سه سال قبل از اقدام برای اقامت هیچ‌گونه سابقه جنایی و رفتار ضد قانون شهروندی نداشته باشد

در حال حاضر به اتهام جرم تحت پیگرد نباشد

در زندان یا در شرایط آزادی مشروط نباشد

تحت هیچ‌گونه قانون ممنوعیتی نباشد

تحت پیگرد ویا محاکمه به علت ارتکاب به هرگونه جنایات جنگی یا زد انسانی نباشد یا  شهروندی کشور کانادا را در طول ۵ سال گذشته از دست نداده باشد.

  • اطلاعات شهروندی متقاضی دریافت اقامت

تاریخ کشور کانادا – ارزش‌های فرهنگی، اخلاقی و… مؤسسات و نمادها….

 

 

دیدگاه خود را ثبت کنید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.موارد ضروری مشخص شده اند. *

ارسال درخواست:

برای مشاوره یا سفارش از فرم زیر استفاده کنید

همچنین می توانید برای ثبت سفارش عدد 1 را به شماره 09020089128 پیامک کنید