راهنمای دریافت ویزای تحصیلی آلمان

داوطلبانی که قصد دریافت ویزای تحصیلی آلمان رادارند باید در اولین فرصت،درخواست ثبت‌نام خود را به دانشگاه ارسال کنند. تا با داشتن پذیرش دانشگاه پروسه دریافت ویزا را طی کنند .

مدارک موردنیاز ویزای تحصیلی آلمان :

  • تکمیل فرم درخواست
  • پاسپورت معتبر
  • دو قطعه عکس
  • نامه پذیرش از دانشگاه‌های آلمان
  • مدارک تحصیلی تأیید و ترجمه‌شده
  • مدرک زبان آلمانی یا گواهی مبنی برگذراندن دوره‌های زبان آلمانی
  • گواهی تأیید تمکن مالی جهت پشتیبانی مالی داوطلب در طول دوران زندگی در کشور آلمان به مبلغ ۸۷۰۰ یورو در هرسال
  • گواهی پرداخت هزینه بیمه سلامت

نکته ۱: همهٔ موارد ضمیمه‌شده باید معتبر و به تأیید سازمان مربوطه رسیده باشند و ترجمه تأییدشده و از دادگستری مهر تأیید داشته باشد.

نکته ۲: در بعضی از سفارت‌ها گواهی عدم سوءپیشینه هم از متقاضی دریافت ویزا دریافتمی شود.

نکته ۳: در بعضی موارد متقاضی دریافت ویزا مبلغ پشتیبانی مالی را در یک به‌صورت سپرده امنیتی به‌صورت بلوکه‌شده قرار می‌دهد تا تضمین کند از این سپرده تا قبل از ورود داوطلب به آلمان برداشت نمی‌شود.

دریافت ویزای تحصیلی یا ویزای شینگن:

افرادی که جهت ادامه تحصیلات خود اقدام به دریافت ویزای تحصیلی آلمان را می‌کنند ازآنجایی‌که اقامت آن‌ها معمولاً بیش از ۹۰ روز به طول خواهد انجامید بهتر است اقدام به دریافت ویزای ملی آلمان کنند تا دریافت ویزای شینگن.

همانند دریافت ویزای تحصیلی دریافت اجازه اقامت و شهروندی در طول دوره تحصیل نیاز به مدارک مشخصی دارد.

مدارک موردنیاز جهت اجازه اقامت:

متقاضی دریافت اجازه اقامت بعد از ورود به خاک آلمان تا دو هفته زمان دارد که به دفتر ثبت افراد خارجی جهت دریافت اجازه اقامت رجوع کرده و علت اقامت (که در این مورد تحصیل است) را ذکر کند. مدارک موردنیاز شبیه به مدارک دریافت ویزا است و شامل:

  • گواهی تأیید بیمه نامه سلامت خصوصی یا دولتی داوطلب
  • گواهی ثبت‌نام در دانشگاه
  • پاسپورت معتبر
  • ویزای دریافت شده از سفارت و یا هر تعداد ویزایی که دارد
  • گواهی سلامت
  • قرارداد اجاره
  • گواهی تست بیومتریک مخصوص پاسپورت
  • پرداخت هزینه اجازه اقامت

اگرچه متقاضی اقامت در آلمان مدارک زبان که نشان‌دهنده توانایی آن در زبان می باشد را در مراحل ویزای تحصیلی آلمان ارائه داده است ممکن است که برای دریافت اجازه اقامت دوباره نیاز به ارائه این مدارک باشد. این مدارک شامل مدارک بین‌المللی زبان آلمانی TestDaf و یا نمره DSH است و یا داشتن مدرک آیلتس و یا تافل در انگلیسی است

مدت اعتبار این اجازه اقامت معمولاً تا دو سال است و قابل تمدید است. هزینه اجازه اقامت برای دو سال ۱۰۰ یورو به ازای هر تمدید ۱۱۵ یورو باید پرداخت شود

ویزای مخصوص دوره‌ی درخواست پذیرش از دانشگاه‌های آلمان:

اگر فرد متقاضی ادامه تحصیل در آلمان هنوز جهت دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام نکرده باشد در این مرحله شرایط ویژه‌ای وجود دارد که با دادن یک ویزای سه‌ماهه به متقاضی ادامه تحصیل در آلمان این امکان را می‌دهد که برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌ها را در خاک آلمان را پیگیری نماید. اگر در این مدت نتواند در هیچ دانشگاهی ثبت‌نام کند این مدت سه ماه به ۶ ماه افزایش پیدا می‌کند. بعد از دریافت پذیرش و ثبت‌نام این ویزا به ویزای ملی کشور آلمان قابل‌تبدیل است و در این شرایط دانشجو در کنار سایر مدارک باید پذیرش از دانشگاه موردنظر را ارائه دهد

شرایط کار با ویزای تحصیلی

در کشور آلمان کار کردن دانشجو با داشتن ویزای تحصیلی کاملاً قانونی است. اما ساعات کاری دارای محدودیت است به این معنا که دانشجویان که دارای ویزای تحصیلی آلمان در طول یک سال تنها اجازه کار تا ۱۲۰ ساعت تمام‌وقت یا ۲۴۰ ساعت به‌صورت پاره‌وقت دارند. اگر این کار به‌صورت یک کار دانشجویی و یا دستیاری استاد در دانشگاه باشد این محدوده ساعت کاری وجود نخواهد داشت.

در مواقع که دانشجویان خارجی بعد از فارغ‌التحصیلی قصد ماندن در کشور را داشته باشند باید طول دوره اجازه اقامت را تمدید کرده و به دنبال کار باشند و این مهلت معمولاً حدود ۱۸ ماه است تا داوطلب اقامت بتواند کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود پیداکرده و به اقامت خود در این کشور ادامه دهد.

بعد از گذشت دو سال امکان اقدام برای اقامت دائم وجود خواهد داشت و اگر متقاضی زندگی در این کشور در این مدت زبان خود را تکمیل کرده باشد برای داشتن موقعیت کاری بهتر وزندگی بسیار سودمند خواهد بود.

 

دیدگاه خود را ثبت کنید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.موارد ضروری مشخص شده اند. *

ارسال درخواست:

برای مشاوره یا سفارش از فرم زیر استفاده کنید

همچنین می توانید برای ثبت سفارش عدد 1 را به شماره 09020089128 پیامک کنید